2016 Andrei Gavrilov

Andrei Gavrilov

revine la Ateneul Român cu câte trei concerte pe seară

București, 30 martie 2016afis A2 Gavrilov_02

După succesul aparițiilor sale din 2014 și 2015 Andrei Gavrilov va concerta din nou la Ateneul Român, cu câte trei concerte interpretate în aceeași seară: Concertul nr. 3 de Rahmaninov, Concertul nr. 1 de Prokofiev și Concertul pentru mâna stângă de Ravel. Cele două seri de concerte vor avea loc în 7 și 8 aprilie 2016, la ora 19.00.

Sub egida Serilor Lipatti marele artist Andrei Gavrilov a devenit o constantă pe scena Ateneului Român, cu apariții surprinzătoare de fiecare dată. Interpretarea celor trei concerte în aceeași seară se constituie, de altfel, într-o premieră pentru viața muzicală a României.

Este disponibil un număr limitat de bilete, care au fost puse în  vânzare prin rețeaua www.bilete.ro și partenerii acesteia: oficiile Poștei Române, magazinele Inmedio semnalizate Bilete.ro și în magazinele Germanos.

Andrei Gavrilov

Câștigător în 1974 al celei mai dificile competiții pentru pian, Concursul Ceaikovski, Andrei Gavrilov s-a dezvăluit publicului de la bun început drept un virtuoz înfocat, cu un temperament nemaiîntâlnit. Și astăzi Gavrilov rămâne artistul strălucitor și totodată profund, care surprinde prin resursele lui interioare, parcă nicicând complet explorate. Premiul câștigat la Concursul Ceaikovski l-a propulsat pe scena internațională, alături de cele mai importante orchestre ale lumii. Până în anul 1979 Andrei Gavrilov apare în cele mai prestigioase centre muzicale, cu un număr de până la 90 de concerte pe an, publicul ovaționându-l în extaz de fiecare dată. După cinci ani de dramatică absență – provocată de regimul sovietic, revenirea în viața de concert cu abordări excentrice, îmbrăcate într-o tehnică amețitoare, pe de o parte, și profunzimea expresivității poetice, ce tulbura publicul, pe de altă parte, au conturat un personaj controversat, dar aclamat și premiat.

În 1984 se reîntoarce pe scena londoneză, unde va susține concerte de mare succes la Barbican și Royal Festival Hall. Odată cu prima sa apariție la Carnegie Hall din 1985, Gavrilov va fi desemnat de New York Times drept un artist de importanță majoră.

Între anii 1976 și 1990 Andrei Gavrilov a înregistrat exclusiv pentru EMI, câștigând mai multe premii internaționale de disc, incluzând un Gramophone Award în 1979, un Deutscher Schallplattenpreis în 1981, Grand Prix International du Disque de L’Academie Charles Crois în 1985 și 1986, pentru ca în 1985 să obțină International Record Critics Award. Înregistrările lui Gavrilov au devenit adevarate interpretări de referință în lumea întreagă. În 1989 i se acordă Premio Internazionale Accademia Musicale Chigiana, prilej cu care Gavrilov a fost proclamat drept cel mai mare pianist al lumii.

În ultimii ani Andrei Gavrilov întreprinde lungi turnee în SUA, Japonia, Coreea de sud, America Latină, având în același timp o prezență constantă în principalele centre muzicale europene.

În parteneriat cu Filarmonica George Enescu, Festivalul Serile Lipatti continuă secțiunea sa internațională sub denumirea de Lipatti Evenings, proiect ce face parte din programul ,,Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european”, finanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.

Contact: Asociația Art à la carte

Tel.: 021.222.3931

E-mail: lipattievenings@gmail.com

Site: www.lipatti-evenings.ro

www.facebook.com/serilelipatti

 

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page