Mihaela Martin

Violonista Mihaela Martin este o artistă de talie mondială al cărei talent a fost apreciat încă din tinereţe prin decernarea unor premii la cele mai importante competiţii internaţionale de vioară începând cu Premiul I la Concursul de la Glasgow, avându-l ca președinte al juriului pe Yehudi Menuhin, premiu obținut la numai 16 ani în 1975, Premiul II la Concursul Ceaikovski de la Moscova, Mihaela Martinla numai 19 ani în 1978, urmat de Premiul II la Concursul internațional de la Montreal în 1979, Premiul I la Concursul Tibor Varga din Sion, Elveția şi la Concursul Regina Elisabeta (Bruxelles 1980), Premiul I la prima ediţie a Concursului internaţonal de vioară de la Indianapolis (SUA 1982). Mihaela Martin a uimit presa şi publicul din New York prin debutul de la Carnegie Hall și prin recitalul de la Library of Congress.

A urmat o prestigioasă carieră internaţională cu concerte alături de mari orchestre ale lumii, precum BBC Symphony Orchestra, Royal Philharmonic Orchestra, Orchestre Symphonique de Montréal, Mozarteum Salzburg, Gewandhausorchester Leipzig, Orchestra de cameră din Praga,  precum şi cu Filarmonica George Enescu din Bucureşti.

A concertat sub  bagheta unor mari dirijori, precum Kurt Masur, Charles Dutoit sau Nikolaus Harnoncourt și a colaborat cu mari muzicieni, printre care se numără Martha Argerich, Yuri Bashmet, Elisabeth Leonskaia sau Leon Fleisher.

Mihaela Martin este unul dintre fondatorii prestigiosului Cvartet Michelangelo, alături de care a întreprins numeroase turnee şi a participat la festivaluri de muzică de cameră.

Violonista face parte în mod constant din juriile unor concursuri internaționale de vioară, cum sunt Concursul Ceaikovski, Concursul Regina Elisabeta, Concursul George Enescu și este profesor la Hochschule für Musik und Tanz Köln și la Haute école de musique din Geneva. O activitate constantă a violonistei sunt masterclassurile pe care le susține în întreaga lume.

Mihaela Martin cântă pe un instrument de mare valoare, o vioară J. G. Guadagnini din 1748.

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page