Răzvan Dragnea

Răzvan Dragnea s-a născut în 1979 și și-a început cariera muzicală la 12 ani, interpretând Concertul de Mozart în do major, KV 467 cu Orchestra Națională Radio. A absolvit Universitatea Națională de Muzică din București, a interpretat încă din timpul studenției multe concerte alături de cele mai RDragneaprestigioase orchestre din țară și a participat la numeroase turnee în Africa de Sud, Japonia, Ungaria, Germania, Franța, Italia și Portugalia. În 2001 Dragnea a absolvit un master cu profesorul Klaus Hellvig în cadrul unei burse DADD la Stuttgart.

Pianistul român a fost semifinalist la Concursul Internațional din Pretoria, Africa de Sud, în anul 2000, a câștigat medalia de argint la Concursul Internațional de Pian din Porto, în 2002, iar în următorul an a obținut premiul trei la Lory Walfish International Piano Competition dar și la Concursul Internațional pentru Pian George Enescu. În anul 2006 a fost încununat cu Premiul de Interpretare la China Shenzen International Piano Concerto Competition.

Ca interpret de muzică de cameră Dragnea a cântat împreună cu soprana Mariana Nicolesco și violonistul George Cosmin Bănică în cadrul a mai multor recitaluri. De altfel Dragnea și Bănică au înregistrat un CD în Japonia, în anul 2000, la Festivalul Internațional de Tineret de la Kyoto. Aceași artiști, împreună cu Laura Buruiană la violoncel, au câștigat Marele Premiu la Concursul Internațional de Muzică de Cameră ținut la București, în primăvara anului 2002.

Pornindu-și cariera de foarte tânăr, a putut să-și construiască un vast și extrem de dificil repertoriu, spre plăcerea publicului de la concursurile, concertele și recitalurile lui.

Așa se face că Dragnea stăpânește seturi complete precum Studiile de Chopin, Sonatele de Prokofiev, Studile op 39 de Rahmaniov, Carnavalul, Kreisleriana și Toccata de Schumann, Sonatele 106 și 111 și variațiunile Eroica de Beethoven, Variațiunile după Paganinni de Brahms, Sonata în si bemol și Sonata Dante și chiar și toate studiile de Liszt, Sonata în fa diez minor și Suita Op.10 de G. Enescu.

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page