Madălina Pașol

Madălina Pașol s-a născut în 1976, într-o familie de muziceni și-a început cariera la 6 ani, cu Concertul pentru clavecin în fa minor de Bach. La opt ani a înregistrat pentru prima dată un concert transmis de către Radiodifuziunea Română în direct. După ce a absolvit Liceul de Muzică George Enescu din București a continuat să studieze la Universitet der Kunste din Berlin. Mădălina și-a câștigat reputația datorită unei lungi liste de concerte și recitaluri în săli prestigioase sau de participări la concursuri pentru pian. A fost una dintre finalistele Concursului Internațional pentru Pian Bussoni din Italia, a Concursului Internațional ARD de la Munchen și a primit Premiul trei la Concursul Arthur Shnabel.

Pianista a putut fi întâlnită pe scene internaționale ca cele din Elveția, Polonia, Estonia, Italia, Germania (Filarmonica din Berlin, Opera Comică Berlin), Franța, Suedia, Japonia și România (Ateneul Român, Sala Radio).

Mădălina Pașol a răspuns la interviuri pentru diverse programe și canale de radio și televiziune (RBB-Berlin Kulturradio, Deutschland Radio, Radio România Cultural, TVR Cultural).

Din 2010 pianista a devenit asistentă la Universitatea Națională de Muzică din București, ajutând tânara generație de muzicieni să pătrundă arta tehnicii pianistice. Repertoriul pianistei include Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Liszt, Chopin, Rachmaninov, Debusy, Mendelsohn Bartholdy, Weber, Brahms, Ravel etc.

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page