Florin Paul

Florin Paul s-a născut în România, în anul 1958 și încă din primii ani s-a dovedit un talent extraordinar, luând în paralel lecții de vioară și de pian. Ca student violonist a studiat la București cu profesorul Ștefan Gheorghiu și a câștigat recuoașterea internațională, obținând premii întâi la competiții prestigioase, precum Marele Premiu J. Thibaud, la Paris în 1977 și Premiul întâi la Concursul N. Paganini de la Genova, în 1979.Foto F.Paul

După dobândirea diplomei de solist cu felicitări la Freiburg, unde a studiat cu profesorul Wolfgang Marschner în 1983, a cucerit noi premii întâi la concursuri precum L.Spohr, la Freiburg în 1982, Tibor Varga, la Sion în 1984 și Yehudi Menuhin, la Paris în 1985. Această recunoaștere internațională a fost urmată de o activitate concertistică bogată, precum și de numeroase apariții la radio și înregistrări pe CD ale unor interpretări solistice cu orchestre simfonice și de cameră din Paris, Nisa, Berlin, Riga, Hamburg, Munchen, Stuttgart, Bratislava, Tokyo și Festivalul de la Macao.

Fiind un muzician cu o vastă experiență în muzica de cameră, a cântat alături de mulți artiști cunoscuți în formații de duo, trio sau cvartet cu pian, în concert, cât și pentru înregistrări pe CD. A apărut de câteva ori ca partener a lui Henryk Szeryng cu Dublul Concert de Bach iar discografia sa include înregistrări cu Anotimpurile de Vivaldi, Simfonia concertantă de Mozart, Partitele solo de Bach, Sonatele de Ysaye precum și CD-ul numit ,,Omagiu lui Joachim” cu lucrări de Brahms, Schumann și Joseph Joachim.

Florin Paul a predat ca profesor invitat la Academia de Muzică din Gothenburg și a ținut de mai multe ori masterclass-uri la București, Timișoara, Modena și Tokyo .

În 1983 a devenit concertmaistru al Filarmonicii din Munchen, aflată sub conducerea lui Sergiu Celibidache.

Câțiva ani a fost concertmaistru la Filarmonica din Stuttgart iar din 1994 este concertmaistru la NDR Symphony Orchestra din Hamburg.

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page