Andrei Licareț

„Licareț cântă cu naturalețe, poetic, dar și cu o extraordinară atenție pentru detaliu, el exercită o atracție care, când te păăsește, îți dorești mai mult”, Stephen Brookes, Washinton Postlicaret

Recunoscut drept un muzician ,,care se aventurează până în esența muzicii” și a cărui ,,bogată maturitate artistică și profunzime sunt peste simplele abilități”, pianistul Andrei Licareț a suștinut concerte și recitaluri în importante centre culturale din Europa și SUA.

Născut la București, Andrei Licareț și-a început lecțiile de pian cu tatăl lui, la vârsta de 5 ani. La 11 ani a cântat cu orchestra, debutând cu Concertul de Mozart în do major K246, cu Orchestra de Cameră a Filarmonicii George Enescu.

Invitat de importante orchestre din România dar și de ansambluri ca cele de la Lubek, Wurzburg, Cagliari și Mexico City, a colaborat cu dirijori de marcă precum Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Jin Wang, Arnold Ostman, Arie Vardi, Anthony Bramall, Justus Franz și Jose Arean.

Pianistul a câștigat Premiul întâi la Jeunesse Musicale și la Bucharest Yamaha Competition, precum și Premiul al doilea la Tel-Hai Competition și la Wideman Piano Competition.

A studiat cu profesori renumiți precum Viniciu Moroianu și Dana Borșan la Conservatorul de Muzică din București, precum și cu Jacques Rouvier la Paris și Berlin, de asemenea cu Dimitri Bashkirov la Salzburg în timpul masterclass-urilor de la Festivalul Mozarteum.

A participat la programul prestigiosului Steans Institute Program for Young Musicians de la Festivalul Ravinia din SUA și de curând a terminat studiile la Conservatorul Peabody, obținând diploma de interpretare și diploma de artist în urma cursurilor cu Leon Fleysher.

În 2013 a susținut un recital de mare succes la Filarmonica din Moscova, în Sala de muzică de cameră și a debutat la Carnegie Hall cu un alt recital în sala Weill.

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page