Daniel Goiți

Unul dintre cei mai apreciați pianiști din România și din estul Europei, Daniel Goiți a absolvit prestigioasa Academie de Muzică Gheorghe Dima din Cluj, devenind mai târziu chiar în această instituție profesor și șef de catedră. O altă diplomă de absolvire a obținut-o în străinatate, la Hochschule der Kunste Berlin din Germania, în perioada în care a primit și numeroase premii internaționale, dintre care Medalia de Aur la concursul Arthur Schnabel. Goiți este unul dintre câștigatorii prestigiosului Concurs Internațional George Enescu, primind premiul Uniunii Compozitorilor din România.Foto D Goiti

Goiți a susținut concerte în calitate de solist, alături de orchestre de faimă din SUA, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Austria, Grecia, Japonia și Israel și este un pianist apreciat și din perspectiva înregistrărilor sale, care includ Rahmaninov, Concertul nr. 2 și Variațiune pe o temă de Paganinni, Bethoven concertele 3 și 5, Mendhelson Bartholdy, Concertul nr 1 și Prokoviev, Concertul nr.1.

Daniel Goiți a susținut recitaluri în importante centre culturale din Europa (Bayreuth, Caen, Marsala, Ragusa, Bamberg, Paris, Strassbourg, Marsillia) și din SUA (Albuquerque, Detroit, Tuscaloose) și are o importantă experiență pedagogică. A susținut masterclasuri în SUA, la University of Alabama, în Wayne State University din Detroit.

Daniel Goiți a înregistrat și muzică de Liszt, Skriabin, Rahmaninov, Enescu și Ravel pentru Cavali Records. În Japonia a înregistrat Concertul nr. 1 de Liszt cu New Japan Orchestra și dirijorul Kazushi Ono. Cu ocazia aceasta Goiți a susținut și recitaluri la Tokyo în două săli importante, Suntori Hall și Tsuda Hall. La RYAS/Berlin, pianistul român a înregistrat Sonata op 10 nr. 3 de Beethoven și Sonata de Liszt ,,Après une lecture du Dante”.

Share on FacebookPin on PinterestShare on Google+Share on LinkedInTweet about this on TwitterEmail this to someonePrint this page